Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  PvdA wil acceptatie homoseksualiteit in artikel 1 grondwet

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  PvdA wil acceptatie homoseksualiteit in artikel 1 grondwet

  Bericht van Eric de Blois op za aug 04, 2012 7:27 am  PvdA wil acceptatie homoseksualiteit in artikel 1 grondwet

  Bron: volkskrant.nl - 2 augustus 2012


  © ANP. Ronald Plasterk (R) en Mark Harbers tijdens het algemeen overleg van de
  commissie Financien van de Tweede Kamer.

  Een verbod van discriminatie op grond van seksuele geaardheid moet in de grondwet worden opgenomen. Dat wil de PvdA, die donderdag met een actieplan voor acceptatie van homoseksualiteit naar buiten kwam.

  Artikel 1 zou daarvoor aangepast moeten worden. 'Er mag nu niet worden gediscrimineerd op politieke gezindheid, ras, geslacht, geloof of leeftijd. Wat ons betreft komt seksuele geaardheid ook in dat rijtje', aldus Tweede Kamerlid Ronald Plasterk.

  Hoewel discriminatie op welke grond dan ook al niet is toegestaan, wil de PvdA met de toevoeging benadrukken dat homodiscriminatie onacceptabel is. De partij pleit verder voor extra maatregelen 'om de acceptatie van homoseksualiteit te verbeteren'. Zo moet er een registratiesysteem komen waarmee geweld tegen homo's anoniem kan worden gemeld, via internet of een app op een smartphone.

  De PvdA wil ook speciale hulpverlening en opvang voor homoseksuelen die het door hun etnische of religieuze achtergrond moeilijk hebben.

  Het idee om discriminatie op grond van seksuele geaardheid expliciet op te nemen in de grondwet is niet nieuw. In 2007 kwam D66 al met een wetsontwerp met de toevoeging. Homobelangenorganisatie COC zou de stap toejuichen. 'Een verbod op homodiscriminatie in de grondwet heeft niet alleen symbolische waarde, maar ook juridische', aldus een woordvoerder. Volgens het COC zal homoseksualiteit door de aanpassing van artikel 1 in de rechtbank aannemelijker worden als grond voor discriminatie.
  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

   Het is nu do jan 17, 2019 12:19 pm