Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:01 am  PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Remco Meijer − 04/10/11

  Bron: volkskrant.nl


  Lilianne Ploumen en Job Cohen

  Vertrekkend PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen zegt dat PvdA-leider Job Cohen niet automatisch de lijsttrekker is bij de volgende Kamerverkiezingen. Hoewel hij onlangs zijn beschikbaarheid heeft bevestigd, moet hij concurrentie krijgen van andere kandidaten. Ook moet Cohen zich de komende tijd 'veel meer manifesteren in de partij'.

  Ploumen, die gisteravond onverwacht haar vertrek aankondigde, zegt dit vandaag in een vraaggesprek met de Volkskrant. De komende maanden moeten de sociaal-democraten op zoek naar een nieuwe voorzitter, die tijdens het congres van 21 januari kan worden benoemd. Dat is de dag waarop Ploumen na ruim vier jaar voorzitterschap afscheid neemt.

  Ploumen vindt dat Cohen te veel wordt 'meegesleurd in de Haagse dynamiek' en zich meer rekenschap moet geven van de discussie in de PvdA. 'Er zit veel meer in de partij dan hij er nu uithaalt. Hij moet daarin veel zichtbaarder aanwezig zijn en er een veel prominentere rol in spelen.'

  Ploumen is teleurgesteld dat de samenwerking tussen de linkse partijen maar moeizaam van de grond komt. 'Ik ben niet zover gekomen als ik had gewild.'

  Brede volkspartij

  Zij ziet de PvdA als 'brede volkspartij' die 'veel progressieve energie kan mobiliseren'. Volgens haar zien de betrokken progressieve partijen, inclusief de PvdA, 'te veel beren op de weg'. Ook op dit punt zou Cohen 'veel zichtbaarder' mogen zijn.

  Vorige week bleek dat zes PvdA-afdelingen (Groningen, Nijmegen, Maastricht, Eindhoven, Enschede en Utrecht) op 5 november eigen congressen organiseren over de koers van de partij. Initiator Michiel Emmelkamp, oud-voorzitter van de Jonge Socialisten, wil 'beweging' in de PvdA, 'om links Nederland van nieuwe ideeën te voorzien'.

  Aanstekelijk

  Ploumen zei vorige week dat 'een aanstekelijk en leuk idee' te vinden en ontkent ook nu dat sprake zou zijn van een opstand. Volgens Emmelkamp 'is links niet leidend' op dit moment en heeft 'Nederland een progressieve beweging van onderop nodig'.

  Al tijden zijn er speculaties over een mogelijk vertrek van Cohen. In de jongste peiling van Maurice de Hond is de PvdA nu de vijfde partij van Nederland met zestien zetels, een absoluut dieptepunt. Maar het is voorzitter Ploumen die opstapt. Zij wil dat een nieuwe, ingewerkte voorzitter na 2013 de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen en de Europese verkiezingen in goede banen leidt. Vervroegde Kamerverkiezingen na een eventuele val van het kabinet kunnen daar nog bovenop komen.

  Mooi genoeg

  Volgens Ploumen is de gemiddelde zittingsduur van een PvdA-voorzitter vier jaar. 'Die heb ik nu gehad en dat vind ik mooi genoeg.' Zes jaar is in de geschiedenis van de partij ook wel voorgekomen, maar dat zou volgens haar komende campagnes kunnen belasten met een voorzittersstrijd.

  Ploumen is PvdA-voorzitter sinds 6 oktober 2007. Zij volgde Michiel van Hulten op, die in april 2007 aftrad na het verlies van negen Kamerzetels bij de verkiezingen van november 2006. Ruud Koole was in de zomer van 2007 interim-voorzitter. Ploumen won als outsider een interne PvdA-verkiezing van veteraan Jan Pronk en vijf andere kandidaten. Ze was in het verleden onder meer directeur van Mama Cash en Cordaid.  Laatst aangepast door Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:24 am; in totaal 1 keer bewerkt


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:06 am  Na uithaal Ploumen: wankelt de positie van Job Cohen?

  Michiel van der Geest − 04/10/11

  Bron: volkskrant.nl


  Lilianne Ploumen en Job Cohen

  Met groot chagrijn zal PvdA-fractievoorzitter Job Cohen vandaag de Volkskrant hebben gelezen. Afzwaaiend voorzitter Lilianne Ploumen, die hij gisteravond nog met mooie woorden prees voor haar inzet voor de partij, levert in een interview felle kritiek op zijn functioneren. Er sluimert al langer onvrede binnen de Partij van de Arbeid over Cohen, maar nog niet eerder werd het misnoegen in zulke harde bewoordingen door een partij-prominent geuit.

  Cohen is volgens Ploumen 'meegesleurd in de Haagse dynamiek'. Hij moet zich 'veel meer rekenschap' geven van de discussie in de partij over de modernisering van de sociaaldemocratie. 'Job Cohen moet daar ook een rol in spelen', vindt Ploumen. Daarnaast had hij 'veel zichtbaarder' moeten zijn op het gebied van de linkse samenwerking in de Kamer. Bovendien vindt Ploumen het 'prima' dat Cohen voor een volgende termijn als fractievoorzitter beschikbaar is, maar: 'Ik hoop wel dat (..) meerdere mensen zich als kandidaat opwerpen. Dan komt er een ledenraadpleging en moge de beste de verkiezing winnen.'

  Geen flapuit

  Dat nu deze kritiek van Ploumen komt, moet extra hard zijn aangekomen. De partijvoorzitter staat zeker niet bekend als een flapuit. Dat ze nu bij haar onverwachte vertrek - met als argument dat ze genoeg tijd voor haar opvolger wil laten om zich in te werken vóór verkiezingen in 2013 en 2015 - deze kritiek uit, lijkt op een aansporing voor Job Cohen hetzelfde te doen.

  Het maakt de positie van Job Cohen er niet sterker op. De discussie over zijn leiderschap, die wat pruttelde ondergronds en aan de randen van de partij - denk aan de zes afdelingen die eigen congressen willen beginnen - laait nu opeens op; in het hart van de partij en zichtbaar voor iedereen. PvdA'ers zullen door de openbare uitlatingen van Ploumen nu worden gedwongen stelling te nemen.

  Discussie

  De enige die tot nu toe openlijk kritiek heeft geuit op het functioneren van Cohen, is Ploumens voorganger Michiel van Hulten. Voor de rest is het nog stil. Sterker nog, Marleen Barth, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, vindt niet eens dat er een discussie is ontstaan naar aanleiding van het interview met Ploumen.'Ik hoor haar niet zeggen dat Cohen weg moet. Wat mij betreft is dat ook helemaal niet aan de orde. De PvdA heeft maar één politiek leider en dat is Job Cohen', aldus Barth vanmorgen. Zij stelt: 'Ik heb groot vertrouwen in Cohen.'

  Als er vandaag al kritiek te horen is, dan is het op de uitlatingen van Ploumen. Zo twittert Adri Duivesteijn, PvdA-wethouder in Almere: 'Tot nu toe onzichtbare PvdA-voorzitter meent na eigen vertrek dat Job Cohen onzichtbaar is. Weinig stijlvol.'

  Peilingen

  Maar een openbare aanval van de voorzitter, terwijl de partij steeds verder wegzakt in de peilingen, en op het moment dat Cohens prestatie tijdens de Algemene Beschouwingen het grote publiek niet heeft kunnen overtuigen (40 procent vond zijn optreden zwak, getuige een peiling van Maurice de Hond), dat is wel het laatste dat Job Cohen nu kan gebruiken.


  Laatst aangepast door Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:26 am; in totaal 1 keer bewerkt


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:10 am  PvdA volkomen verrast door vertrek Ploumen

  Redactie − 04/10/11

  Bron: volkskrant.nl


  © ANP

  Het aantreden van Lilianne Ploumen als partijvoorzitter van de PvdA kwam in 2007 voor velen als een verrassing - Jan Pronk was immers de grote favoriet. Maar de aankondiging van haar vertrek komt nog veel onverwachter. De top van de partij moest uit de media vernemen dat Ploumen per 21 januari aftreedt.

  Er was binnen de partij geen duidelijke aanleiding voor het vertrek van de partijvoorzitter, volgens de NOS. Kopstukken uit de partij, zoals vice-fractievoorzitter Mariette Hamer en minister Ronald Plasterk hoorden pas gisteravond- net als de rest van Nederland - van het vertrek van hun partijvoorzitter.

  Cohen

  De meeste PvdA'ers noemen de vertrekreden van Ploumen plausibel. Maar over de kritiek die Ploumen vandaag in de Volkskrant op partijleider Job Cohen uitte, is men minder te spreken. Cohen zelf heeft inmiddels laten weten dat hij door die kritiek 'niet van slag' is geraakt. Gisteravond zei hij al dat hij het vertrek van Ploumen 'betreurt'.

  PvdA-wethouder Adri Duivesteijn reageerde al wel op Twitter: 'Tot nu toe onzichtbare PvdA-voorzitter meent na eigen vertrek dat Job Cohen onzichtbaar is. Weinig stijlvol.'
  Laatst aangepast door Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:29 am; in totaal 1 keer bewerkt


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:13 am


  Cohen onbewogen door kritiek Ploumen

  ANP/Redactie − 04/10/11

  Bron: volkskrant.nl


  Job Cohen. © ANP

  Cohen zelf is niet van slag door de kritiek van de vertrekkend partijvoorzitter. Volgens hem is het de taak van de partijvoorzitter om kritisch te zijn, als zij dat nodig acht.

  Cohen zei dat vanochtend voorafgaand aan het wekelijkse PvdA-fractieberaad. De PvdA-leider zei de zorgen over de toestand van de partij te delen met Ploumen. 'Het gaat niet goed genoeg met de partij. Zij is daar bezorgd over en die bezorgdheid deel ik', stelde hij.

  Cohen zei aan de slag te willen om de situatie van de PvdA te verbeteren. Of dat lukt, is in zijn ogen aan anderen om te beoordelen. Hij zei 'ermee aan de slag' te gaan en dat je bij kritiek altijd moet kijken 'wat ervan deugt en wat er niet van deugt'.

  Cohen zei bovendien al initiatieven van partijafdelingen in het land over de koers van de PvdA te ondersteunen. Verder gaf hij aan dat ook hij had gehoopt dat er al meer van de linkse samenwerking terecht was gekomen.


  Laatst aangepast door Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:22 am; in totaal 2 keer bewerkt


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:19 am  'Cohen, schep erbovenop, of geef de pijp aan Maarten'

  Redactie − 04/10/11

  Bron: volkskrant.nl


  Ed van Thijn

  Enkele partijprominenten van de PvdA uiten vandaag hun kritiek op het functioneren van Job Cohen als fractieleider.

  Oud-PvdA-kopstuk Ed van Thijn liet vandaag in Het Parool weten dat Cohen er nu een 'enorme schep bovenop moet doen of de pijp aan Maarten moet geven'.

  Ploumen zei vandaag in een interview met de Volkskrant dat Cohen 'veel zichtbaarder' zou moeten zijn in de pogingen om tot samenwerking te komen met andere progressieve partijen. 'Ik vermoed dat ze er even geen brood meer inziet', aldus Van Thijn, net als Cohen oud-burgemeester van Amsterdam. 'Ik kan me voorstellen dat Cohen moeilijk vooruit te duwen is', zegt Van Thijn.

  Ook PvdA-kopstuk Bram Peper ziet het niet meer zitten met Cohen. Hij noemt het echter vreemd dat Ploumen 'met zo'n grote schreeuw afscheid neemt' en vindt dat ze beter direct kan vertrekken. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher ziet hij als de enige kandidaat om haar op te volgen.

  Volgens Peper is de PvdA zelfs 'als partij bijna dood', zei hij vanochtend op Radio 1. Peper vindt dat Ploumen de laatste is die Job Cohen verwijten mag maken. 'Je bent full-time voorzitter en je kunt je er altijd mee bemoeien.' Volgens de oud-burgemeester van Rotterdam en oud-minister is het de taak van de voorzitter om de partij in leven te houden. 'Er is meer uit te halen dan zij heeft gedaan.'

  Barth

  Marleen Barth, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, vindt alle kritiek op Cohen niet terecht. Volgens haar is er door de uitlatingen van Ploumen helemaal geen discussie ontstaan over de positie van Job Cohen. 'Ik hoor haar niet zeggen dat Cohen weg moet. Wat mij betreft is dat ook helemaal niet aan de orde. De PvdA heeft maar één politiek leider en dat is Job Cohen.'

  Barth: 'Ik hoor haar zeggen dat ze een voorstander is van partijdemocratie en dat er wat te kiezen moet zijn. Dat geldt voor het voorzitterschap en voor de functie van fractieleider.'

  Harder aan de bak

  Verscheidene PvdA-Kamerleden trekken zich ondertussen de kritiek wel aan. 'We moeten met de PvdA als geheel harder aan de bak, dat deel ik', zei Kamerlid Attje Kuiken. 'We zijn pas tevreden als het kabinet valt en er nieuwe verkiezingen komen.'

  Ook Jetta Klijnsma zei dat Ploumen er terecht op wijst dat een partijleider veel in het land moet zijn. 'Je bent als partijvoorzitter geen knip voor de neus waard als je dat niet vindt.' Maar ze vindt niet dat partijleider Job Cohen onzichtbaar is.

  Logisch

  PvdA-Kamerlid en oud-staatssecretaris Frans Timmermans noemde het logisch dat een partijvoorzitter die haar vertrek aankondigt, opmerkingen plaatst over de gang van zaken. Hij is het niet eens met de kritiek van Ploumen op Cohen.

  Timmermans noemde het ook logisch dat Cohen bij de volgende verkiezingen weer voor het partijleiderschap gaat. Ploumen heeft volgens hem 'formeel gezien' wel gelijk dat het goed is, als ook andere leden zich kandidaat stellen. 'Dat is goed voor het draagvlak.'


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 11:33 am

  Ook PvdA-kopstuk Bram Peper ziet het niet meer zitten met Cohen.

  Volgens Peper is de PvdA zelfs 'als partij bijna dood', zei hij vanochtend op Radio 1. (...) Peper vindt dat Ploumen de laatste is die Job Cohen verwijten mag maken. 'Je bent full-time voorzitter en je kunt je er altijd mee bemoeien.' Volgens de oud-burgemeester van Rotterdam en oud-minister is het de taak van de voorzitter om de partij in leven te houden. 'Er is meer uit te halen dan zij heeft gedaan.'

  'Als partij bijna dood', daar ben ik het mee eens. Maar dat is al jaren zo. De PvdA heeft geen duidelijke rode en linkse standpunten meer en drijft mee op de golven van het nieuwe electoraat. Dat nieuwe electoraat is voor een groot deel religieus, patriarchaal en helemaal niet sociaal. Idealen zijn vervangen door de noden en wensen van de nieuwe kiezers. De PVV is groot geworden niet dankzij het kundige optreden van Wilders, maar dankzij het ondermaatste optreden van de PvdA. De PvdA is eigenlijk al jaren dood. Ze lijken zich nog slechts druk maken over de 'emancipatie' van een patriarchale religie. De goede PvdA'ers zijn daardoor vertrokken, lees weggepest.  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 12:01 pm


  Cohens positie niet ter discussie in 'goede fractievergadering'

  Michiel van der Geest − 04/10/11

  Bron: volkskrant.nl


  Job Cohen © ANP

  De positie van Job Cohen als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid staat - ook na de kritiek van partijvoorzitter Lilianne Ploumen vanmorgen in de Volkskrant - niet ter discussie. Dat zei Cohen vanmiddag zelf na het fractieberaad van de partij.

  Volgens Cohen was het 'een goede fractievergadering'. 'De punten van kritiek zijn niet nieuw, we hebben ze grondig doorgenomen. Je praat er over, je kijkt hoe het zit en beslist wat je er aan kunt doen. 'Volgens Cohen zijn de peilingen 'niet goed'. 'We moeten duidelijk maken waar we voor staan.'

  Cohen is dan ook zeker niet van plan op stappen. 'Ik ga door met waar ik mee bezig ben. Ik weet waarom ik dat doe. Dat is omdat ik vind dat er veel moet veranderen in Nederland en ik vind dat het kabinet dat op een totaal verkeerde manier doet.'

  Uitstekend partijleider

  Ploumen zei zelf na de fractievergadering, dat de positie van Cohen helemaal niet betwist is: 'We hebben het niet over het vertrek van Cohen gehad. Job Cohen is een uitstekend partijleider.' Volgens haar is het helemaal niet raar dat zij als vertrekkend partijvoorzitter aangeeft wat er volgens haar de komende maanden moet gebeuren. 'Het belangrijkste is dat de PvdA laat zien dat er een goed alternatief is voor dit rechtse kabinet.'

  Ook volgens andere fractieleden heeft de positie van Cohen niet ter discussie gestaan. De opmerkingen van Ploumen zorgde voor veel opschudding binnen de partij. Zij was de eerste partij-prominent die openlijk kritiek uitte op het functioneren van de fractievoorzitter. Er was al langer bekend dat er onvrede is binnen de partij over het optreden van Cohen, maar nog niet eerder werd die onvrede zo duidelijk on the record verwoord.  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 12:07 pm

  Niks aan de hand. Het rommelde al wat langer in Islamsterdam, maar dat is voor Cohen geen reden om de koers te wijzigen.

  Cohen onbewogen door kritiek Ploumen

  Cohen trekt zich al jaren weinig aan van interne kritiek.

  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 12:12 pm  Partijprominent zegt lidmaatschap op: De PvdA maakt de PVV salonfähig

  Frénk van der Linden, Pieter Webeling − 06/09/11

  Bron: volkskrant.nl


  Rabbinge (rechts) wordt bij zijn vertrek uit de Eerste Kamer gedecoreerd door de
  Kamervoorzitter. © ANP.


  Het schrijvend geweten van de PvdA en ex-Eerste Kamerlid Rudy Rabbinge (65), auteur van menig beginsel- en partijprogram, stapt op. 'Als de partij de eigen tradities op de mestvaalt gooit, kan ik niet anders.'

  De PvdA is 'beginselloos, opportunistisch en reactief'. De partij 'wordt steeds meer geregeerd door de middelmaat'. Redenen voor professor Rudy Rabbinge, meermalen co-auteur van beginsel- en partijprogramma's van de PvdA, om zijn lidmaatschap op te zeggen. 'Partijvoorzitter Ploumen geeft me met zoveel woorden nog gelijk ook.'

  Rabbinge, Eerste Kamerlid van 1990 tot 2007 en hoogleraar Duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid aan de Universiteit van Wageningen, doet zijn uitlatingen in het deze week te verschijnen nummer van het tijdschrift Wageningen World. Rabbinge geniet internationaal groot gezag. Hij maakt deel uit van het vijftien leden tellende High Level Panel of Experts van de Verenigde Naties, dat adviezen uitbrengt op gebieden als landbouw, ecologie en klimaatverandering.

  Ik kan niet anders dan opstappen

  'Ik heb me bijna een halve eeuw intens verbonden gevoeld met de PvdA', zegt Rabbinge in een telefonische toelichting, 'maar nu de partij haar eigen tradities op de mestvaalt gooit, kan ik niet anders dan opstappen. De PvdA laat zich steeds meer leiden door marktoverwegingen, door de economie. In de sociaal-democratie hoort de markt een middel te zijn, een instrument om de eigenlijke doeleinden te verwezenlijken: een eerlijke verdeling van inkomen, kennis en macht. Die ijknorm raakt meer en meer op de achtergrond.'

  Rabbinge is net als Marcel van Dam, die eerder de PvdA verliet, een sociaaldemocraat die in de jaren zeventig naam maakte. Hij werd door toenmalig PvdA-leider Den Uyl gevraagd voor diens roemruchte kabinet, maar weigerde een post. Hij verwijt de PvdA anno 2011 'veel te weinig oog' te hebben voor de Derde Wereld. 'Begin deze eeuw formuleerden we in de Verenigde Naties de Millenium Development Goals voor 2015. Voorop stond het streven de honger in de wereld uit te bannen. De armoede zou worden gehalveerd. Daar is niets van terecht gekomen. Sterker: er is sprake van achteruitgang. Mede door de opstelling van de Nederlandse regering - waar de PvdA in de afgelopen kabinetsperiode deel van uitmaakte. Ik heb de kopstukken van mijn partij veel te weinig over dit soort onderwerpen gehoord. Internationale solidariteit telt niet meer. Treurig.'  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 12:20 pm


  De PvdA is 'beginselloos, opportunistisch en reactief'.

  Dat is exact wat de PvdA anno nu is. Waar vroeger de pvda stond voor sociale principes en opkwam voor de positie van vrouwen, homo's en arbeiders, komen ze tegenwoordig nog voornamelijk op voor de belangen van het nieuwe electoraat uit opportunisme. Dat nieuwe electoraat heeft helemaal geen sociale en linkse ideeën. Ze bestaat voor een aanzienlijk deel uit homofobe inactieven die alleen belang hebben bij de emancipatie van de eigen patriarchale cultuur, voorrang bij werk (positieve discriminatie) en de continuïteit van uitkeringen. Eigen belang dus. De pvda heeft bevlogen politici van weleer vervangen door koele managers. Het gaat daarbij om het volume, niet om de kwaliteit. Het reslutaat is dat de PVV maar groeit en ons land daarmee steeds asocialer en conservatiever wordt. Met de PVV én de niewe PvdA worden de veworvenheden van de jaren '70 langzaam teruggedraaid. De SGP en CU zijn daar ongetwijfeld zeer blij mee.


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

  Gesponsorde inhoud

  Re: PvdA-voorzitter Ploumen haalt hard uit naar Cohen

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu do jan 17, 2019 12:52 pm