Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  'Graaiers uit de PvdA zetten'

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  'Graaiers uit de PvdA zetten'

  Bericht van Eric de Blois op do okt 13, 2011 3:06 am


  'Graaiers uit de PvdA zetten'

  G. Hoevenaars | 12-10-11

  Bron: spitsnieuws.nl


  Snappen jullie het nu of moet ik het nog een keer uitleggen?


  PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen heeft het helemaal gehad met de “graaiers” in de publieke sector. Zeker de zakkenvuller uit de eigen PvdA-gelederen irriteren haar mateloos. PvdA’ers die in de publieke sector meer verdienen dan de Balkenendenorm wil ze dan ook uit de partij gooien.

  Dat vertelt ze vandaag in het AD. “Ik heb me enorm gestoord aan partijgenoten die in de praktijk in strijd leefden met de uitgangspunten van de partij. Als je opvattingen hebt, moet je daar ook naar leven. Je moet voorleven, noemen wij dat in ons stuk.”

  Volgens de partijvoorzitter houden de meeste PvdA'ers zich nu al aan deze erecode van de partij. “Maar ja, een aantal niet. Die moeten zich dus publiekelijk verantwoorden.” Ploumen vindt dat de PvdA’ers elkaar moeten aanspreken op de moraal die de partij heeft verwoord. “Dat was een beetje uit het zicht verdwenen bij de PvdA.”  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Re: 'Graaiers uit de PvdA zetten'

  Bericht van Eric de Blois op do okt 13, 2011 3:07 am


  “Ik heb me enorm gestoord aan partijgenoten die in de praktijk in strijd leefden met de uitgangspunten van de partij. Als je opvattingen hebt, moet je daar ook naar leven.”

  Het is goed dat de PvdA dit nu ook erkent. Het is voor mij wel de vraag of na het dumpen van de zakkenvullers nog iets zichtbaars overblijft van de partij. Je kunt dan misschien beter maar helemaal stoppen.


  “(...) in strijd leefden met de uitgangspunten van de partij.”

  Van die zogenaamde uitgangspunten is ook bar weinig meer te merken. Het gaat tegenwoordig al helemaal niet meer om de vroegere linkse idealen. De PvdA is behoorlijk rechts geworden. Men is voor de eisen van nieuwkomers door de knieën gegaan in de hoop op een paar stemmen. Daarvoor heeft men de linkse waarden ingeruild voor invloed. Marktwerking dus. En da's niet links maar rechts. Wie nog links wil stemmen is beter af met de SP.


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

   Het is nu do jan 17, 2019 11:48 am