Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  Indiase kerken belonen families met veel kinderen

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Indiase kerken belonen families met veel kinderen

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 10, 2011 1:14 pm


  Indiase kerken belonen families met veel kinderen

  Emma van der Wateren − 08/10/11

  Bron: volkskrant.nl


  © EPA

  Verscheidene christelijke kerken in de Indiase staat Kerala belonen families die veel kinderen krijgen. Bestuurders melden dat een Syro-Malabar-katholieke Kerk 10.000 roepies (150 euro) heeft aangeboden aan een stel voor het krijgen van een vijfde kind.

  Dat schrijft BBC News. Kerken zijn bezorgd over de afname van het aantal christenen. De christelijke en hindoestaanse populatie blijkt iets af te nemen, terwijl het aantal moslims iets toeneemt.

  'Onze campagne is voor verantwoordelijk ouderschap, maar de keuze hoeveel kinderen een stel moet krijgen is persoonlijk', zegt een woordvoerder van de Syro-Malabar-katholieke Kerk, die het belonen van grote gezinnen steunt.

  Sommige kerken bieden aan grote families gratis te behandelen in hun ziekenhuizen. Volgens de BBC is de Katholieke Kerk van Kerala ook begonnen met een campagne om het krijgen van veel kinderen te promoten.

  Onlangs heeft een commissie voor rechten en welzijn van vrouwen en kinderen het bestuur in Kerala geadviseerd een tweekindpolitiek in te voeren en streng te handhaven. De comissie vindt dat vaders die een derde kind verwachten een gevangenisstraf van drie maanden of een boete van 10.000 roepies moeten krijgen.  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

   Het is nu do jan 17, 2019 12:11 pm