Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  Meer meldingen van anti-homoincidenten

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Meer meldingen van anti-homoincidenten

  Bericht van Eric de Blois op za aug 04, 2012 7:06 am  Meer meldingen van anti-homoincidenten

  Bron: [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.] - 27 juli 2012

  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze afbeelding te kunnen zien.]
  © ANP. Archieffoto.

  De politie Amsterdam-Amstelland heeft vorig jaar fors meer meldingen gekregen van incidenten gericht tegen homoseksuelen. In 2010 kwamen er 487 meldingen binnen. Dat aantal is vorig jaar gestegen naar 564. De incidenten variëren van beledigingen, pesten, bespugen en uitschelden tot bedreiging met geweld en daadwerkelijk geweld, dat constateert het politieteam Roze in Blauw.

  Voorzitter van Roze in Blauw en woordvoerder Ellie Lust: 'Of er daadwerkelijk meer gebeurt blijft onduidelijk, omdat de stijging van meldingen ook te maken kan hebben met een toename van de meldings-en aangiftebereidheid. Ook de registratie binnen ons systeem is inmiddels zodanig uitgebreid dat er meer zicht komt op het aantal incidenten.'

  Zero tolerance
  Geweld tegen en belediging van homoseksuelen en transgenders wordt niet getolereerd door de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Het OM verhoogt de strafeis met 50 procent als sprake is van een delict met een discriminatoir karakter. Bij een ingrijpend feit als zware bedreiging of bij ernstig geweld, waar een medisch specialist aan te pas moet komen, wordt de strafeis zelfs verdubbeld.

  Gay Pride
  Ook dit jaar kunnen personen die zich schuldig maken aan anti-homo gerelateerde incidenten tijdens de Gay Pride in Amsterdam, rekenen op een zero tolerancebeleid. Dat houdt in dat verdachten altijd worden aangehouden en dat de officier van justitie hogere straffen zal eisen.

  Het OM heeft ook nu alvast een themazitting gereserveerd op 18 september.
  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

   Het is nu do jan 17, 2019 12:26 pm