Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  'Vranckx': Homohaat in Afrika

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  'Vranckx': Homohaat in Afrika

  Bericht van Eric de Blois op di nov 30, 2010 1:04 am

  'Vranckx': Homohaat in Afrika

  Bron: TV-Visie

  vrijdag 29 oktober 2010

  In driekwart van de Afrikaanse landen is homoseksualiteit strafbaar. Reporter Sorious Samura reist naar Afrika, op zoek naar mannen die elkaar graag zien. Hij wil ook onderzoeken waar de diepgewortelde haat vandaan komt. In 'Vranckx' op zaterdag 30 oktober om 20.10 uur.

  In Oeganda wordt snel duidelijk dat de kerk homohaat aanwakkert. Een priester predikt tijdens een massamis harde taal. ‘Homo’s zijn dommer dan honden. Geen enkele teef doet het met een andere teef.’ Volgens bisschop Julius Oyet is homoseksualiteit een ziekte uit het Westen.

  Samura trekt ook naar Malawi, waar een proces tegen een homokoppel aan de gang is. Op de dag van de uitspraak troept een woedende massa samen voor het gerechtsgebouw. Steven en Tiwonge krijgen 14 jaar cel. Met deze zware straf wil de rechtbank de bevolking afschrikken.

  Steven en Tiwonge hebben geluk. Na negen dagen krijgen ze gratie van de president. Maar vrij zijn ze alles behalve. Tiwonge zoekt asiel in een land waar homoseksualiteit niet strafbaar is. Steven heeft zich in de drank gestort en verklaarde aan een krant dat hij nu een relatie heeft met een vrouw. Vermoedelijk wil hij zo aan de woede van het volk ontsnappen.


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

   Het is nu do jan 17, 2019 12:04 pm