Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  VVD en PVV willen in januari al 130 km/u rijden

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  VVD en PVV willen in januari al 130 km/u rijden

  Bericht van Eric de Blois op ma nov 29, 2010 1:28 am

  VVD en PVV willen in januari al 130 km/u rijden

  Bron: [Alleen beheerders zien deze link]

  Den Haag, 28 nov. Regeringspartij VVD en gedoogpartner PVV willen dat het regeringsplan om op sommige snelwegen de snelheid te verhogen naar 130 kilometer per uur al in januari wordt ingevoerd. Dat zullen zij komende week tijdens de begrotingshandeling van het ministerie van Infrastructuur & Milieu (dinsdag en woensdag) vragen aan minister Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD).

  De minister heeft eerder gezegd dat ze eerst wil inventariseren op welke wegen de snelheid kan worden verhoogd. „Afgesproken is dat ze komend voorjaar met een voorstel komt”, schetst Sander de Rouwe van coalitiepartner CDA. Hij heeft tot die tijd geduld en voelt nu dus nog niets voor het idee van de VVD en de PVV. De Rouwe wil dat de bewindsvrouw eerst kijkt naar aspecten van verkeersveiligheid en milieugevolgen.

  Kamerlid Charlie Aptroot (VVD) vindt het niet nodig om zo lang te wachten. „Op sommige wegen kunnen we begin 2011 al naar 130 kilometer”, oordeelt hij. „Dat kan volgens mij op de A16 Dordrecht-Breda, op de A6 voorbij Almere en ook op alle delen van de A2 die zijn verbreed. We moeten niet een jaar wachten tot de laatste autoweg is bekeken. We moeten een beetje nuchter zijn. Auto's zijn schoner geworden dus wordt de uitstoot minder. Waarom rijden veel mensen te hard op sommige wegen? Omdat de snelheidsbeperking er belachelijk is.”

  Gelijk

  Zijn collega Richard de Mos (PVV) geeft Aptroot gelijk. „Ik vind het prima en een goede zaak om de snelheid al in januari omhoog te brengen. Dat is makkelijk te doen, want je haalt gewoon het huidige bordje weg en je zet er een bord met 130 kilometer neer. We moeten dat gewoon doen, dan ervaren we later wel hoe het is.”

  Sharon Dijksma van de PvdA is het niet met de twee eens. „We moeten op de snelweg niet losgaan vanaf januari”, analyseert zij. Net als haar CDA-collega De Rouwe is zij van mening dat eerst de effecten op de verkeersveiligheid en het milieu moeten worden onderzocht. „We moeten de milieunormen niet te buiten gaan.”

  Tijdens de begrotingsbehandeling komen de volksvertegenwoordigers met een waslijst aan wensen. Zo wil Arie Slob (ChristenUnie) dat de overheid meer greep krijgt op het spoorbeheer. Nu is ProRail daarvoor verantwoordelijk, maar hij wil dat Rijkswaterstaat die rol overneemt, in de vorm van de komst van een Rijksinfrabeheerder. Dat idee bracht Slob onlangs naar buiten en tijdens de begroting wil hij een discussienotitie over dit onderwerp presenteren.

  Portefeuilleverdeling

  Slob zal verder vragen naar de portefeuilleverdeling tussen minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Atsma (Milieu, CDA). Hij vindt het vreemd dat die laatste geen kantoor houdt in het vroegere ministerie van VROM, maar in het vroegere Verkeer & Waterstaat. Verder heeft hij grote zorgen over het gesprek aan geld voor het uitvoeren van het hoogwaterbeschermingsprogramma.

  SP'er Farshad Bashir wil meer geld voor het onderhoud van het spoor. Dat geld moet volgens hem worden weggehaald bij het budget voor de wegen. Ook wil hij toiletten in elke trein.


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

   Het is nu do jan 17, 2019 11:29 am