Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  Zwitsers steunen deportatieplan

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Zwitsers steunen deportatieplan

  Bericht van Eric de Blois op ma nov 29, 2010 1:14 am

  Zwitsers steunen deportatieplan

  NRC Handelsblad

  Bern, 28 nov. Een meerderheid van de Zwitsers heeft vandaag in een referendum voor een omstreden voorstel gestemd om niet-Zwitsers voortaan automatisch het land uit te zetten bij een veroordeling. 52,9 procent steunde het voorstel van de grootste politieke partij, de rechtse Zwitserse Volkspartj (SVP).

  Iedere Nederlander of andere niet-Zwitser die in het Alpenland schuldig wordt bevonden aan bepaalde strafbare feiten, verliest voortaan vanzelf zijn verblijfsvergunning. Nu zetten rechters ongeveer drie- à vierhonderd mensen per jaar uit bij een veroordeling. Bij automatische verbanning zou dat verviervoudigen, naar circa 1.500 per jaar.

  De SVP gebruikt posters waarbij witte schapen enkele zwarte schapen van een Zwitserse vlag trappen.

  Minimumtarief

  De Zwitsers hebben vandaag wel tegen een plan gestemd om een minimumtarief voor de inkomstenbelasting in te voeren. Door het plan zouden de grootverdieners in enkele kantons fors meer belasting moeten gaan betalen. Nu behoren de tarieven in enkele Zwitserse kantons tot de laagste in Europa.

  Het plan van de Sociaaldemocratische Partij (SP) stuitte op veel verzet van het bedrijfsleven. Enkele rijken hadden gedreigd Zwitserland te verlaten. Volgens een prognose van onderzoeksbureau GFS Bern stemde een minderheid van 42 procent van de Zwitsers voor het plan, meldde nieuwssite swissinfo.ch vandaag.


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

   Het is nu do jan 17, 2019 11:30 am