Politiek en Samenleving

Voor een vrije samenleving


  Raad Utrecht eist actie tegen homohaat

  Deel
  avatar
  Eric de Blois
  Beheerder
  Beheerder

  Aantal berichten : 754
  Leeftijd : 59
  Woonplaats : Chili
  Registration date : 06-08-08

  Raad Utrecht eist actie tegen homohaat

  Bericht van Eric de Blois op ma okt 25, 2010 1:28 am

  Raad Utrecht eist actie tegen homohaat

  Bron: [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]

  Er moet keihard worden opgetreden tegen homopesterijen in Utrecht, vindt de gemeenteraad. Nu in korte tijd een vierde slachtoffer uit zijn huis is weggepest, is voor alle partijen de maat vol.

  „We zijn het spuugzat”, zegt Gilbert Isabella, fractievoorzitter van de lokale PvdA. Hij heeft uitvoerig gesproken met het nieuwe slachtoffer, een man van 29. Zijn auto is meerdere keren bekrast, de autovoorruit is ingeslagen en de man is in het portiek door een buurman uitgescholden voor ’flikker’. „Dit kan niet”, stelt Isabella. „Dit moet ophouden.”

  Daarom dient de raad binnenkort een motie in, ondertekend door alle partijen. Er staat in dat de gemeente snel een nieuwe huurwoning voor het slachtoffer moet regelen. Bovendien moeten gemeente en politie alerter reageren bij meldingen van homopesterij. „Vaak gaan er weken of maanden overheen voordat er iets met zo’n melding gebeurt. Dan is de schade al onomkeerbaar.”

  Verder pleit de raad voor een actieplan ter bevordering van homoacceptatie. Dit zou kunnen bestaan uit extra voorlichting op scholen, het terughalen van Roze Zaterdag naar de stad en het herstel van het roze Midzomergrachtfestival, dat de laatste jaren steeds kleiner werd.

  De weggepeste jongeman woonde in de populaire wijk Lombok. Geen typische achterstandswijk, stelt de PvdA-fractievoorzitter. Eerdere gevallen hadden plaats in diverse andere Utrechtse wijken. „Het probleem speelt in de hele stad, door alle lagen van de bevolking. Daarom moeten we dit structureel aanpakken, anders zal de tolerantie blijvend verminderen.”

  De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen en de politie stelden gisteren direct een ’gay-alert’ in: een telefoonnummer dat homo’s kunnen bellen als ze zich bedreigd voelen in hun woonomgeving. Dit moet verhinderen dat gemeentelijke instanties opnieuw te laat reageren. Homobelangenorganisatie COC vindt de gay-alert ’goed, maar onvoldoende’. Gilbert Isabella noemt het ’een eerste stap in de goede richting’.


  _________________
  Religie is het produkt en de bevestiging van mannelijke dominantie.

   Het is nu do jan 17, 2019 12:43 pm